Alkmaar is een nieuw restaurant rijker, Meat & Co. Drie keer raden wat je daar heerlijk kunt eten. Goed geraden! Speciaal voor jou proefden we op de openingsdag alvast een aantal gerechten in dit robuuste steakhouse, ínclusief gerechten zonder vlees.
Verbouwd
Het viel ons gelijk op hoe ongelooflijk gaaf en mooi de zaak was geworden. Bij binnenkomst zie je aan weerszijden de oorspronkelijke muren van het oude pand, met verderop in de zaak veel hout. De tafels zijn van strak natuursteen, en de lampen zijn echte eyecatchers in een mooie industriële stijl. Achterin is een mooie, uitnodigende bar waar je lekker van een drankje kan genieten.
Bijpassend bier!
Een blik op de kaart laat zien dat er ook een paar gerechten zonder vlees zijn, zoals bijvoorbeeld de visburger. Het restaurant heet immers Meat & Co. Op de kaart staan de drankjes die het beste bij je gerecht passen. De best bijpassende wijn maar ook het best bijpassende bier! Dat laatste is in nauwe samenwerking met Bierwinkel Alkmaar dus dat zit helemaal goed.
Kluiven, smikkelen, smullen
Tijd om wat te proeven van de kaart. We beginnen met Yakuza Spareribs, lekker zacht vlees dat zo van het bot afglijdt, gelakt in een Japanse saus. Dit geeft een heerlijke smaaksensatie, die ook weer eens wat anders is dan de bekende marinades die je gewoonlijk op de kaart ziet. Dit is echt een gerecht om je vingers bij af te likken! Bij de ribs krijg je ook nog een heerlijke huisgemaakte coleslaw salade.
Het volgende gerecht, de Sea Burger: een hamburger van kabeljauw op een broodje van Bakkerij Raat. Een prima optie voor de pescotariërs en flexitariërs! De vis is mooi zacht, en de huisgemaakte pickle sauce is een waar genot. Het is de bedoeling dat de Sea Burger om de zoveel tijd wisselt. Dan heb je altijd een excuus om weer de nieuwste vondst uit de keuken te proberen!
Daarna een lekker vleesplankje. Een kaasplankje, maar dan met vlees. Het is immers Meat & Co, dat soort dingen kan je dus verwachten! Weer stukjes ribs, ditmaal met een eigen (geheime) marinade die wederom weer smaakten om je vingers bij af te likken. Daarnaast een mooi dungesneden stuk sucade en chimichurri. Het vlees is van uitstekende kwaliteit, en de bereiding ook. Het goed op elkaar ingestelde keukenteam weet, onder de bezielende leiding van chefkok John precies hoe ze het vlees op de beste manier kunnen klaarmaken.
Gedreven team
Ondertussen vertelt eigenaar Stefanos over zijn Alkmaarse droom. Deze jonge, gedreven ondernemer heeft Alkmaar gekozen om zijn nieuwe concept neer te zetten. Wij zijn uiteraard van mening dat dit een prima keuze is, en daarbij krijgen we gelijk van veel mensen. Meat & Co is ontstaan met behulp van een crowdfundactie, waarbij het beoogde bedrag werd behaald binnen tweeënhalf uur! Stefanos vertelt dat met trots, en het drijft hem enorm om dat vertrouwen om te zetten in iets moois!
“Meat & Co is een echte plek voor carnivoren. We willen de beste burgers van Alkmaar verkopen.”
Dat dit iets moois gaat worden, daar zijn wij van overtuigd. Wij komen zeker terug, sowieso om de wisselende Sea Burger af en toe eens te nemen, maar zeker voor de ribs. Want daar konden we echt geen genoeg van krijgen!
Leuk om te weten
- Keukenkracht Daniel kwam op de hoogte van de plannen van Meat & Co door UIT072!
- De Chef heeft Indonesische roots, en jarenlang in de Verenigde Staten gewerkt, inspiratie genoeg dus.
- Vroeger zat in dit pand La Cubanita, totdat het in mei 2015 verhuisde naar het Verdronkenoord.
- Meat & Co werkt samen met lokale ondernemers. Bierwinkel Alkmaar, kip van Ackermann en het heerlijke brood van Raat. Die kwaliteit en kunde, dat proef je.
Bron: uit072